Nowy numer 13/2024 Archiwum

Prowadzi śliwka zapiekana w boczku

Kulinarny konkurs Radia Plus Opole.

W pierwszej turze kulinarnego konkursu „Przepis na jesień” organizowanego przez Radio Plus Opole zwycięzcą okazała się „Kania w pulchnym piwnym cieście” – przepis nadesłany przez Janusza Mierzwę ze Skorogoszczy. Do najbliższego piątku (4 października) do godz.14 można głosować na drugą kategorię przepisów tj. zawierających śliwki, jeżyny, maliny. - W tej chwili prowadzą pieczone śliwki w boczku. Nieźle stoi też ketchup śliwkowo-pomidorowy – informuje Aleksandra Jańdziak z biura promocji opolskiego Plusa.

Równolegle z głosowaniem w tej kategorii trwa nadsyłanie przepisów w kategorii: dynia.

W następnej turze konkursu tj. w dniach 7- 11 października słuchacze będą mogli nadsyłać przepisy w których występuje ziemniak. Finałem każdej tury jest wybór dokonywany przez czterech opolskich blogerów kulinarnych. Spośród dwóch przepisów, na które padnie najwięcej głosów internautów, jury wybiera jeden – ten przechodzi do głównego finału.

Finał odbędzie się w restauracji „Złota Nić” w Opolu i będzie transmitowany na żywo w Radio Plus Opole. Czterej finaliści, zwycięzcy poszczególnych kategorii, będą przyrządzać potrawy wg. własnych przepisów wspólnie z blogerami. Jakość potraw tym razem będzie oceniana przez gości finału zaproszonych przez Radio Plus Opole. Nagrodami w konkursie są m.in. miksery, malaksery, wypiekacze do chleba. Zwycięzca finału wyjdzie ze „Złotej Nici” z telewizorem.

Przepisy należy wysyłać pod adres przepisnajesien@plus.opole.pl .Szczegóły konkursu na www.plus.opole.pl

« 1 »
oceń artykuł Pobieranie..

Zapisane na później

Pobieranie listy