Kołocz na metry

kgj

|

Gość Opolski 34/2015

publikacja 20.08.2015 00:00

Na VII Festiwalu Opolskich Smaków będą królowały tradycyjny drożdżowy wypiek i festiwalowe przeboje.

 Sernika, jabłecznika czy makowca z posypką na pewno nie braknie Sernika, jabłecznika czy makowca z posypką na pewno nie braknie
Karina Grytz-Jurkowska /Foto Gość

Impreza potrwa 3 dni, od piątku 28 sierpnia. W niedzielę 30 sierpnia o godz. 13 na opolskim rynku, będziemy bić rekord Polski w długości kołocza śląskiego. Chcieliśmy połączyć to, czym możemy się jako region poszczycić – festiwal, na którym zabrzmią znane przeboje, oraz nasz specjał – kołocz – zapowiada współorganizatorka Sylwia Heisig-Brzana z Radia Doxa.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.